Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2011 14:36 - За нас българите
Автор: redalex Категория: Бизнес   
Прочетен: 2909 Коментари: 21 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2011 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чета напоследък какви ли не писаници та реших да седна и аз да изложа моите мисли в писмена форма.
Преди 5-6 дни се случи трагедията в с. Катуница и всички последвали събития. Казвам трагедия, защото за мен поредното ПТП с жертва на 19 години в България си е чиста проба трагично събитие. Да не споменавам, последвалата нелепа смърт на момчето с присадено сърце, което не издържа на вълненията. (за това ще пиша малко по-долу)

Всички говорят за оставки, бунтове, революции, решаване на проблеми и какви ли не глобални планове. Това май ни е национална черта - трупаме напрежение, трупаме и накрая действаме като зарята (за тези от вас, които не знаят какво прави зарята вицът е следният "един циганин обяснявал на жена си какво е заря. "Жено, как да ти кажа...зарята е едно такова нещо, дето нема, нема и накрая си е*е мамата"). Та и ние така - кютаме си кротко в локвата, сърбаме попарка (че и допринасяме за нея) и накрая като се пренаситим - айде революция, а след революцията идва новата доза попара и тишината, и така до слеващата революция.

В този ред на мисли, седнах да пиша този блог с идеята да погледна ситуацията в страната (след събитията в Катуница) от малко по-различна гледна точка. Да (си) задам някои въпроси, които май никой от нас не иска да зададе.

Тези дни всички мразят циганите. И турците също (не, че те имат нещо общо с Катуница, но просто ей така за спорта). Аз обаче искам да ви попитам, вие от кого сте виждали повече лошо - от циганите или от турците, или от българите?
Циганинът може да ви открадне металната шахта пред гаража на вилата (както се случи с моята шахта и вила), но когато нашенската мафия ви открадне колата, разбие апартамента насред София, Пловдив, Варна или който и да е друг град и ви изнесе покъщнината, златото или просто ви направи мизерия, никой не вика "еййй тия българи, много крадливи", но в същото време за отмъкнатата решетка на шахтата ще оревем света.

Щях да напиша, че ми е много забавно, но после се замислих и установявам, че всъщност ми е тъжно, че на нас българите все някой друг или нещо друго са ни виновни.
Кирил Рашков не бил подавал данъчни декларации. Съответно всички почват да викат "аууу мръсен циганин". Я да ви питам вие всички ли подавате данъчни декларации? А криете ли доходи? Правите ли "врътки" за да платите по-малко данък? Правите нали!? Еми и той е правил. Друг е въпросът, защо никой не си е вършил работата, за да установи нарушението на г-н Рашков...както и вашите нарушения. Май ще да е, защото някой чичо/леля в някоя държавна службица предпочита да си седи на бюрцето и да цъка във фейсбук, а такива разни нарушения, са му през ....сещайте се кое. Сещате ли се от коя етническа група е този държавен служител? Сещате ли се че този държавен служител е вашата майка, баба, сестра, жена, баща, чичо, брат, съпруг или просто съседа от ляво?

Ние българите сме много мъдър народ. Имаме страхотни и смея да твърдя гениални легенди и приказки. Странно защо обаче, в 21ви век сме забравили за тях, а ако ги помним, те остават само на думи. В случая имам предвид, онази приказка за зелника и кой бил лудия - този който го яде или този който му го дава безплатно.

Между другото да ви питам - след като циганите убиха едното момче, къде бяха българските родители на другото момче, да го спрат да не излиза от дома си, когато знаят какво е здравословното му състояние. Къде бяха тези родители, които трябваше да обяснят на това дете, че то трябва да се пази и грижи за себе си повече от всякога след върпсоната сърдечна операция? За мен това е по-голямата трагедия в случая - подигравка с труда и усилията на лекарите правили операцията му (за която също сме платили всички ние), както и с донорството на сърце от някой загинал човек. Сега спокойно можеше да е жив някой друг с това сърце, който да не излиза на митинги срещу циганите, за да умре на улицата по най-нелепия начин...това момче не го убиха циганите, а създадената у нас семейна обстановка и култура (или по скоро липсата на такава)!

Циганите прегазиха българин и цялата държава избухна. В България всяка година умират по около 1000 човека в пътни инциденти. Защо държавата не избухна, когато шофьорът на поршето размаза белгийката покрай морето? Или защо не избухнахме, когато същият този шофьор беше осъден условно? Защо държавата не избухна срещу пияният Максим Ставийски (участник в кампанията "аз не карам пил") или срещу полицаите, които го бяха спрели 10 минути преди катастрофата без дори да му направят забележка за алкохолния дъх?

Не искам да оневинявам циганите. Честно да си кажа и аз не ги обичам и харесвам. Искам виновните да си понесат последствията според българският закон. (М/у другото този закон е създаден и приет от хората, които ние, на всеки 4 години пращаме в Парламента, т.е. автори на закона сме ние самите). Прилагането на закона също е от нас самите - от някои от нас, от нашите приятели, роднини или просто познати. (Колко от вас познават полицай, съдия, прокурор, адвокат или служител в правораздавателна институция? - Бас държа, че всички познавате някой такъв човек). А всъщност защо става така, че ни трябва падар, за да спазваме правило, което сами сме си наложили?!

Чета напоследък, че циганите в България ни избирали парламента и управниците. При положение, че циганите ги слагаме 0.5 милиона, турците и тях толкова, значи българите сме има няма 5.5 милиона. Е как става така, че 15-20% от хората избират управниците на останалите над 80%? Дали просто не си търсим евтино оправдание за собствената пасивност и липса на гражданска позиция? Ако приемем, че циганите и турците гласуват 100% (както се твърди в гореспоменатите писаници), то излиза, че масово българите не гласуваме. Така, че който не е гласувал, няма право да се оплаква след това от законите или прилагането им....не за друго, но просто си дал правото си да избираш на някой друг, а после се оплакваш, че той бил избрал криво...?!
Крайно време е да разберем всички, че ДЪРЖАВАТА - ТОВА СМЕ НИЕ!

Когато днес не свършите работата си четейки нечий блог, когато дадете подкуп на катаджията вместо да ви напише акт за нарушението, което сте извършили, когато припсувате съседа вместо да му кажете добро утро, когато плюете депутатите, само защото са депутати, когато виждате само едната страна (обикновено черната) на живота в България, тогава НЕ сте вие хората, които ще оправите нещо в тази държава, защото вие вършите СЪЩИТЕ простотии от които се оплаквате!!!
Така, че айде преди да искаме оставки, обяснения и промени, първо да поискаме обяснение от себе си и да си дадем равносметка, кои сме ние и с какво допринесохме да живеем в по-добра родина!

Айде сега, братя българи...оплюйте ме! :)

ПС.
М/у другото от 5-6 дни, чета че Саркози бил казал, че само Хитлер, можел да интегрира циганите. Направих си труда да потърся изказването му, но не на български език. Такова за момента не съм успял да намеря.





Гласувай:
1




1. анонимен - ГоУем си Саше...
29.09.2011 15:20
Евалата Сашко, отваряш вратата широко за масов и кървав диспут...Оно си е казано: козата си сАка пръч." а нас все нещо ни сърби и никога не търсим причината за сърбежа в нас самите, винаги причината е външен фактор или субект...до тук така...ама то революцията не винаги е праволинейно повлияна от нещо конкретно и единствено, тук нещата се комплицират от комплексността на няколко фактора. Те от своя страна също нямат еднозначно обяснение и тълкуване, но в една система, каквато е обществото, при повишаване на налягането, респективно напрежението и в даден момент трябва и избива в най-слабото си място, а именно необразованото, нахално, крадливо и низвергнато от обществото циганско малцинство....Историята следва естествения си ход, нищо повече, нищо по-малко. Опитвам се да ти хвана основната идея, ама не се спирам само не едно конкретно нещо...Защо не пробваш да синтезираш основната си теза и да я напишеш с две думи, та да задълбаем дискусията?.. :)
цитирай
2. анонимен - Съгласна съм с всичко написано. ...
29.09.2011 16:17
Съгласна съм с всичко написано. Жалко, че не всички го виждат това.
цитирай
3. анонимен - Хайде и аз :)
29.09.2011 17:07
Така, съвсем накратко да споделя лично наблюдение - ние българите сме станали големи спецове в оправданията, както казва автора. Особено в един тип оправдание - 'да съм първия обвинил'. :) Идеята е следната - когато нещо се изисква от нас най-голям шанс да се отървем е да сме първите обвинили някой друг за проблема. Страшно плоско, обаче работи! :) И "държавата" разбира се ни е редовната посока за отправяне на обвинения. Ако нещо не ни е наред, за какво да се размърдваме, при положение, че можем да обвиним държавата? Те нали са всемогъщи там, що не направят нещо? Даже можем и да се сближим с други хора на тази тема, да ни съчувстват, в това че имаме проблем и да обвиняваме заедно политиците! :)

Ако не ми вярвате, можете сами да пробвате ... колко ще се издигнете в очите на приятелите си само защото влагате малко изобретателност в обвиненята с/у политиците. :)
цитирай
4. анонимен - асдф
30.09.2011 12:15
Аха, да не споменавам и че ... най-голямата гордост на уважаемия нашенец по въпросите на гражданското общество е че е участвал в протести пред парламента.

Често се оказва и че всъщност там е протестирал, защото ... настоява държавата да му изгради гражданско общество! :))

Сори, може и да сме много добри по математика и шах, но не мога да го приема за оправдание. Горната ... 'логика' ... е достатъчна според мен да направи смешни всички постижения в областта на математиката :)
цитирай
5. анонимен - Хубава работа,ама...
30.09.2011 16:06
Ето едно младо, НО умно момче! Ако наистина всички проумеят тези истини и тежат на мястото си /не в смисъл на тежкарлък де/ ще цъфнем отвсякъде. България - това сме ние и няма кой да ни помогне без нашето активно желание и помощ.Хубав ден и ДАЙ БОЖЕ хубави новини!
цитирай
6. анонимен - Хубава работа,ама...
30.09.2011 16:12
... и още нещо - чудесната ни поговорка:
НА КРИВАТА РАКЕТА КОСМОСЪТ И ПРЕЧИ !
цитирай
7. анонимен - orbit ryearli
30.09.2011 18:57
Много красиви фрази,дори на места смислени..и дотук.Никакво познаване на циганският манталитет,няма и как да се опознае с гледане през прозореца как кротко и тихо циганите събират боклука.А сравняването на българи и турци със циганите щеше да е смешно ако не беше тъжно.Два месеца,само толкова му трябва на автора на блога да поживее до цигани,а най-добре със цигани..и лично ще започне да приготвя взривни материали..и да тръгне да ги души с голи ръце..останалото е демагогия и банален напън за хуманизъм.Ако някога се сблъскаш с циганска престъпност директно,ще има да си мечтаеш да са били българи..и по добре започни да пишеш стихове,реалноста не е за теб.
цитирай
8. анонимен - orbit ryearli
30.09.2011 18:58
Много красиви фрази,дори на места смислени..и дотук.Никакво познаване на циганският манталитет,няма и как да се опознае с гледане през прозореца как кротко и тихо циганите събират боклука.А сравняването на българи и турци със циганите щеше да е смешно ако не беше тъжно.Два месеца,само толкова му трябва на автора на блога да поживее до цигани,а най-добре със цигани..и лично ще започне да приготвя взривни материали..и да тръгне да ги души с голи ръце..останалото е демагогия и банален напън за хуманизъм.Ако някога се сблъскаш с циганска престъпност директно,ще има да си мечтаеш да са били българи..и по добре започни да пишеш стихове,реалноста не е за теб.
цитирай
9. анонимен - odisei
30.09.2011 19:03
Циганите не прегазиха случайно..а умишлено премазаха българско момче,и за да сравняваш този случай с ПТП ,трябва да си много нагъл и готов на явна лъжа за да пробуташ тезите си.
цитирай
10. redalex - Малки пояснения
30.09.2011 23:14
7. анонимен - orbit ryearli, тук основната теза е, че ако искаш да пиеш мляко, трябва да си купиш крава и да си я пасеш и да се грижиш за нея, и съответно да я доищ. Т.е. помогни си сам, за да ти помогне господ (не че вярвам в него).
Както съм казал - просто съм задал някои леки въпроси, с които дори не целя нищо конкретно...излагам си хаотичните мисли в писмена форма. Все тая ми е дали някои е съгласен с мен или не. Факт е, че всички обичаме да прехвърляме вината извън себе си. Другото е дамагогия.
Да ти кажа 20 години съм живял в София до квартал непосредствено заключен м/у два цигански квартала. През единия от тези квартали минавах поне 2 пъти седмично, а през другия по-рядко, но пък циганите редовно бяха наоколо...Не е като да нямам идея за какво става дума.
М/у другото мерси за съвета да пиша поезия (приемам го като комплимент), но никога не съм харсвал поезицията - прекалено ми е лигава и нереална.

9. анонимен - odisei, темата дали е случайно или не е прегазено момчето, изобщо не съм я коментирал- има си разследващи органи и правораздавателни, те ще кажат имало ли е умисъл и какъв е бил умисъла....няма да изпадам в подробности да ти разяснявам формите на умисъл в българското (и не само) право, но искам да ти обърна внимание, че един пиян шофьор убиващ човек на пътя, също действа при условията на умисъл (евентуален).
И те така...па другите са ни виновни ;)

Лека вечер братя и сестри българи, цигани и турци...и всички други националности и етноси :)
цитирай
11. анонимен - гледна точка 2
02.10.2011 12:09
Липсата на интеграция на циганите е държавна политика с цел по-лесно манипулиране и управление на власт имащите. Формулата е лесна: Малко хора гласуват, техните /цигански/ гласове са фактор, благодарение на БГ безхаберието и бягането от отговорност "държавата ни е виновна". Придобитата вече власт дава възможност за лична облага на "демократично избраните", които за съжаление мислят мандатно и са с ясното съзнание, че за 4г. могат да решат единствено личните си проблеми и частично партийни такива, пак свързани с лични интереси. Всеки простира и мечтите и проблемите си спрямо възможностите. Циганите имат не по-малки проблеми от нас, ако за нас те са смешни, то за тях са нерешими. Дразни ме самозабравата им и позицията на недосегаемост силно изразена според нивото им. Асенчо, който работи в чистотата си мисли, че може да пътува в градския транспорт без да дупчи билет и контролата ще го подмине, Касандра си мисли, че може да пребърка джобовете на гражданите на лъвов мост, защото е малолетна, всичките им близки и далечни роднини няма да си плащат тока, а незнам си кой /не му знам името/ е решил, че може да подаде малко газ .... цялата работа е в позволеното усештане за безнаказаност заради 3-5 места в общинския съвет примерно, където да се усвояват пари по проекти за интеграция на роми. Но не сме виновни ние, като държава и общество, не са виновни и управляващите ?разбрахме се, че те мислят фискално и имат мандатна рамка/. Виновни са и ромите със тяхното съзнание, че някой им е длъжен. Всяка циганка на 15г взима детски за трите си деца, а нейната майка все още взима за нея и за четиримата и братя. Абсолютно всяко циганско семейство покрива житейския минимум, ако са регистрирани въобще. Няма вид помощ, която да не получават - енергийна, социална и каквато друга се сетиш и се изтъпанва на Асенчо брат му по ТВ и се изцепва, че баба му не го пуска на училище, защото се страхувала от напрежението с българите !!! Още малко и ще реша, че бил отличник до вчера. Избора си е техен
цитирай
12. анонимен - Хубава работа,ама...
02.10.2011 17:35
Хорааа,неграмотността ще ни убие всички. Как може да поствате /11.анонимен/ без да сте завършили втори клас? "Неможе" не е една дума, "усештане" не се пише така, а запетаите,главните букви и други препинателни знаци са Ви за декорация - къде да е какво да е... като шоколадови пръчици в/у торта.Учете, мислете, четете и най-важното у да разговаряте,за да имате място в дебат и ... в живота. Алекс,поздравявам те за решението да се представиш с мнението си пред заслужаващи и не дотам :) Поне го правиш,а други се крият в твоята подмишнечна пот и собствените си посрани гащи /от страх/. Бъди здрав! И активен във всичко!
цитирай
13. анонимен - Хубава работа,ама...
02.10.2011 17:39
Да се съобщя - Диана Борисова Петкова,която стои зад думите и със мислите си. Пожелавам го на всички!
цитирай
14. анонимен - Кой заслужава да живее?
03.10.2011 01:03
Между другото да ви питам - след като циганите убиха едното момче, къде бяха българските родители на другото момче, да го спрат да не излиза от дома си, когато знаят какво е здравословното му състояние. Къде бяха тези родители, които трябваше да обяснят на това дете, че то трябва да се пази и грижи за себе си повече от всякога след върпсоната сърдечна операция? За мен това е по-голямата трагедия в случая - подигравка с труда и усилията на лекарите правили операцията му (за която също сме платили всички ние), както и с донорството на сърце от някой загинал човек. Сега спокойно можеше да е жив някой друг с това сърце, който да не излиза на митинги срещу циганите, за да умре на улицата по най-нелепия начин...това момче не го убиха циганите, а създадената у нас семейна обстановка и култура (или по скоро липсата на такава)! - първо - не си ти човека, който да съди родителите на Павел. Второ - опитваш се да кажеш, че операцията, за която ВСИЧКИ ние сме платили е била безсмислена? Опитваш се да кажеш, че сърцето е могло да бъде дадено на някой друг, който повече си е струвало да живее а не на Павел, койт не с струвал? Някой, който нямало да се подиграе с лекарския труд? Аз пък ти казвам, че това българско дете си е заслужило ВСЯКА стотинка от джоба на народа! Аз ти казвам, че лекарите са взели пари за тая операция. Аз ти казвам, че смъртта му не е до родителско безхаберие, а до факта, че смачкаха негов приятел на улицата. Ти, момче, имаш ли някаква представа какво значи човешка трагедия? Имаш ли представа колко са треперили родителите на Павел над него? Имаш ли представа каква е мъката им сега? Имаш ли представа колко неадекватно и глупаво е мнението ти за това дете?
Не мога да повярам, че в 21 век някой може да изрази мнението си по-толкова егоистичен и примитивен начин. Никой няма правото да решава кой заслужава да живее и кой-не. Никой-включително и ти, драги ми съгражданино. Не те е срам!
цитирай
15. redalex - До 14
03.10.2011 09:46
Здравейте.
Не съм казвал ( и няма да кажа) кой е трябвало да живее и кой не.
Не ми слагайте думи в устата (т.е. в написаното), които не съм написал.

Казах, че когато детето ти е в такова състояние след такава операция то не излиза на улицата за да протестира....за каквото и да е!!!

Знаеш ли...уморил съм се в България да решаваме проблемите пост фактум....станала белята, ама дайте да решим проблема. Трябва ли непрекъснато да умират млади хора? Трябва ли да седим безучастни и бездейни и да го позволяваме?
Моите съболезнования към родителите и близките на момчето, но така дете в такова състояние не се пази....

съжалявам, но това е мнението ми.
цитирай
16. анонимен - "малко въпросчета"
03.10.2011 09:46
redalex написа:
7. анонимен - orbit ryearli, тук основната теза е, че ако искаш да пиеш мляко, трябва да си купиш крава и да си я пасеш и да се грижиш за нея, и съответно да я доищ. Т.е. помогни си сам, за да ти помогне господ (не че вярвам в него).
Както съм казал - просто съм задал някои леки въпроси, с които дори не целя нищо конкретно...излагам си хаотичните мисли в писмена форма. Все тая ми е дали някои е съгласен с мен или не. Факт е, че всички обичаме да прехвърляме вината извън себе си. Другото е дамагогия.
Да ти кажа 20 години съм живял в София до квартал непосредствено заключен м/у два цигански квартала. През единия от тези квартали минавах поне 2 пъти седмично, а през другия по-рядко, но пък циганите редовно бяха наоколо...Не е като да нямам идея за какво става дума.
М/у другото мерси за съвета да пиша поезия (приемам го като комплимент), но никога не съм харсвал поезицията - прекалено ми е лигава и нереална.

9. анонимен - odisei, темата дали е случайно или не е прегазено момчето, изобщо не съм я коментирал- има си разследващи органи и правораздавателни, те ще кажат имало ли е умисъл и какъв е бил умисъла....няма да изпадам в подробности да ти разяснявам формите на умисъл в българското (и не само) право, но искам да ти обърна внимание, че един пиян шофьор убиващ човек на пътя, също действа при условията на умисъл (евентуален).
И те така...па другите са ни виновни ;)

Лека вечер братя и сестри българи, цигани и турци...и всички други националности и етноси :)

Уважавам мнението ти,но нека и аз да задам малко"леки въпросчета,които не целят нищо":
Да си чувал някъде да живеят само цигани?само турци има,а само цигани?
Да си виждал циганин да работи на полето?турци -колкото щеш.
Да познаваш друга "сган":която има присъствие във всички страни по света,но си няма азбука и държава?
Да си чувал за други освен за циганите да си продават децата?
С какво свързваш думите:краде,мирише,лъже,проси?
Интегриран циганин-страшен виц!
цитирай
17. redalex - до 16
03.10.2011 12:30
Тези въпросчета всички ги знаем и всички ги задаваме от години. Само дето със задаването на тези въпроси нищо не решаваме...дори от година на година проблемите с циганите се задълбочават и стават все по-мащабни.

Аз ясно съм написал в текста, че мнението ми за циганите не е особено положително. Всъщност мога да се изразя така: един циганин е такъв, какъвто си го направиш. Ние нашите си ги направихме такива ...или по-скоро ги оставихме сами да станат такива, защото на тях това си им е в природата - да си живеят както са живели в 11ти век.
цитирай
18. анонимен - От 14
03.10.2011 14:24
Ами и аз съжалявам, но написаното от теб за Павел ужасно много ме възмути. Не мисля, че е уместно да говориш за това, защото момчето загина. Родителите му не могат да го заключат вкъщи. Той сам е взел решение за действията си. Мисля, че е постъпил достойно..просто в мига на емоцията, когато близък роднина или приятел е загинал не знаеш какво да правиш.
За циганите смятам, че 1во ние сме виновни, че допуснахме положението да се влоши и 2ро мисля, че властта се възползва от това. Въобще, виновни сме, че мълчахме, но политиците не са по-малко виновни, защото нека си го кажем- на тях им се вика ''народни представители''. Не съм растистка. Не трябва да сме срещу цигани, турци и т.н. Трябва да си оправим държавата и да искаме равни права за всички-закони за всички. Не оправдавам насилието над невинни хора, било то и роми. Защото каквито и да са - хора са. Въпреки, чете ни ограбват и пребиват по улиците изрази като ''циганите на сапун'' НЕ ПОДКРЕПЯМ.
А за Миролюба...винаги съм смятала, че е един кадърен и смел журналист. Мнението ми, обаче, се промени. Тя нарече нашите момчета в Катуница ''алкохолизирана тълпа'', на която действията не се знаело дали идвали от трезва мисъл и тъй нататък. Палежите в Катуница бяха отприщтване на гнева на българина срещу неправдата в България. Те не отидоха да палят други ромски къщи, нали? Но хайде, бихме могли да я оставим жената ако беше се извинила. Тя се държа арогантно и по БТВ показаха манипулиран и изрязан репортаж. Ето ТОВА ме накара да реша сама за себе си, че това не е истински журналист! Можеше да излезе и да каже ''извинявайте,че ги нарекох така...бях афектирана от ситуацията, емоциите ми дойдоха в повече''. Човешко е, случва се на всеки! Но не, тя започна да манипулира зрителя. Това няма да го забравя.
ПС:Да, проблемите не тряба да се решават ''пост фактум''. Затова ни е нужна една уредена д-ва. С тези протести ние българите показахме, че сме против това. На всички ни е писнало.
цитирай
19. redalex - Пак аз :)
04.10.2011 12:35
Родителите му не могат да го заключат в къщи, но могат да го оплакват после? Постъпил достойно викаш....емоция казваш....?!

Аз да ти кажа, понеже също съм преживявал операция на сърцето (преживял, защото бях с единия крак в отвъдното) знам от опит 2 неща.
1. При такава операция ти се набива в кратуната, че трябва да почиваш и лежиш и да не правиш нищо екстремно...
2. Всички около теб - родители, приятели, семейство, съседи и тн, те гледат като писано яйце....
в противен случай отиваш във вечните ловни полета.

И аз бях на 16 когато ми разпраха гръдния кош....отне ми 2-3 години да си стъпя на краката и почти 15 години по-късно още имам едно наум.

Да излезеш на улицата в такава атмосфера и след такава операция е 99% самоубийство...казвам го съвсем откровено от позицията на човек, който е бил на такъв хал.

За Бенатова не искам да коментирам, защото и тук мнението ми не съвпада с мнозинството.
И м/у другото нямаше други запалени цигански къщи само защото полицията спря въпросните протестиращи хора...

както и да е...
цитирай
20. анонимен - От 14
04.10.2011 22:31
Съгласна съм с теб. Не бих оспорвала мнението ти, защото си прав. Но има и една друга страна - когато всичко разумно отстъпва място на емоцията и така наречените ''нагони''. Ти се отнесе малко иронично към това, но емоциите са нещо много сложно, понякога плод на дълго таени чувства и неизказани мисли. Без да се опивам да бъда поетична искам да обясня мнението си.
В критични ситуации няма човек, който да разсъждава трезво, когато живота на негов близък е отнет или заложен на карта. Още повече, когато събитията се развият пред очите му. Тогава действията са непредсказуеми,но в повечето случаи неразумно смели. Аз по принцип доста се интересувам от психология и съм чела по въпроса. А и аз самата съм била в подобна ситуация и знам, че последното, за което мисли човек тогава, е кое е доброто за него.
Ти си напълно прав, че е трябвало да се пази. Не оспорвам мнението ти и медицинската гледна точка. Да, това е истината и най-правилното, което е могъл да стори за живота си е да си остане вкъщи. Но, уви, друго стана.
Та просто исках да ти обясня защо го оправдавам него и семейството му и защо споменах за емоции.
Много хора - много мнения.
Айде, надявам се да не съм досадила ама обичам да се доизказвам.
цитирай
21. анонимен - Хубава работа,ама...
04.11.2011 17:20
Към 18. анонимен - От 14
03.10 14:24 ... На темата Миролюба Бенатова вие май сте от хората,които отказват да мислят и чуват и се доверяват на "кой каквото ми подаде". Явно сте чули ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ обвинения към нея,но не сте чули В ПОСЛЕДСТВИЕ КАК СЕ ИЗЯСНИ КОЙ е казал тези думи за хората /говорител от Нова ТВ/...а злобни хора туриха думите в устата на Бенатова. Слуховете ръководят празнотиквениците,а те станаха мнооого за съжаление. Съжалявам такива като вас,но и себе си,защото се налага да съм обкръжена от същите. :(((
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: redalex
Категория: Бизнес
Прочетен: 9250
Постинги: 1
Коментари: 21
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031